Impresszum

Állatvédők Érdekvédelmi és Szakmai Szövetsége 

Levelezési cím: info @ allatvedelemert.hu

Az Állatvédők Érdekvédelmi és Szakmai Szövetséget az állatvédelem területén aktívan résztvevő 5 szervezet alapította. A szövetség 2021.08.16 került bejegyzésre, de elnöksége már hosszabb ideje dolgozik együtt az állatvédelmi civil szektor érdekvédelmén.

Állatmentő Szolgálat Alapítvány
Ébredő Bolygó Alapítvány
Hangya Közösség Alapítvány
Noé Állatotthon Alapítvány
Speciális Állatmentő Egység Alapítvány

A felsorolt állatvédelmi szervezeteket olyan személyek képviselik, akik tapasztalata sok éves múltra vezethető vissza és jelenleg is NAPI részesei a magyar állatvédelemnek.

Mindannyian saját szervezetünk munkája mellett látjuk el a szövetséggel járó feladatokat, így konkrét meghatározott cselekvési terv szerint dolgozunk. Közös elhatározásunk, hogy konfliktusra semmilyen energiát nem szeretnénk fordítani, hiszen az a gondozásunkban lévő mentett állatok elől és napi feladatainkból vennének el időt.

Az állatvédelem helyzete a legnehezebb időszakát éli. Kilátástalan mélypontra süllyedt, amiből csak összefogással, központi támogatással tudunk kilábalni. Az elmúlt pár hónapban a kidobott állatok száma megnégyszereződött, az állatkínzások száma megduplázódott. Miközben az örökbefogadások száma csökkent. Az állatvédelem minden civil és magánmentő szereplője egyetért abban, hogy szükséges a változás. Hisszük, hogy javítani lehet és javítani KELL a jelenlegi helyzeten, ellenkező esetben a szektor összeomlása várható. Egyik elnökségi tagnak sem voltak ilyen jellegű tervei, de mivel jelenleg nem létezik másik állatvédő szervezeteket országosan összefogó szövetség, muszáj volt meghozni ezt a döntést.
Nem az ígéretekre építünk, hanem a valós munkára, ami reméljük, meghozza a várt eredményeket.

Aki résztvevője a kialakult helyzetnek látja, hogy állami segítség, központi beavatkozás nélkül nem létezik jövője az állatvédelemnek.

A Válságkezelési Stratégia 5 legégetőbb pontjára helyezzük a hangsúlyt és ezeken a területeken kezdtünk egyeztetni hónapokkal ezelőtt a döntéshozó szervekkel:

  1. Országos Ivartalanítási Program létrehozása
  2. Az állatvédelem támogatása központi és pályázati forrásból
  3. Gyepmesteri telepek működésének szabályozása
  4. Szaporítás beszüntetése
  5. Állatkínzás megfékezése

Ezeken a pontokon kívül is nagyon sok terület szorul rendbetételbe, de a meghatározott legfontosabb 5 ponttal lehet kezelni a jelenleg kialakult válsághelyzetet.

Az Állatvédők Szövetsége nem hatóság, nincs rendészeti jogköre, nem ment állatokat. Elsősorban és kiemelten az érdekérvényesítés területén szeretnénk eredményeket elérni.

 

ÁLLATVEDELEMÉRT.HU

A weboldal az állatvédők, állatvédelem területén dolgozók számára hozzáférhető helyen gyűjti össze a minőségi munkához szükséges információkat.

Nem titkolt célunk egy olyan tudásbázis létrehozása, ami megkönnyíti az állatvédelem területén tevékenykedő szervezetek munkáját. Egy olyan platform, ahol az állatvédelem különböző és nagyon széles területein működő szervezetek megfelelő és hiteles információkhoz juthatnak. Szívesen osztunk meg tanulmányokat. Örömmel támogatunk olyan összefogásokat, amik előre lendítik az állatvédelem jelenlegi válságos helyzetét.

Köszönjük az anyagok elkészítéséhez nyújtott szakmai segítséget, hogy bármikor számíthatunk rátok:

Az anyagok elkészítésénél együttműködtünk állatvédő szervezetekkel, felügyeleti szervekkel, hatóságokkal, állatorvosokkal és jogászokkal. A honlap tartalma bárki számára hozzáférhető, de elsősorban állatvédők számára készült.

Bármelyik természet és állatvédő szervezet szakmai anyagát szívesen fogadjuk, amennyiben az oldalon szereplő etikai kódex tartalmával egyetért, és aszerint végzi tevékenységét.