Blog

Ivartalanítási pályázat 2023.

Ivartalanítási Pályázat 2023.


Pályázat háttere

Ma Magyarországon kb. 500.000 kóbor kutya és 3 millió kóbor macska él utcákon. Több, mint 400 állatvédő szervezet létezik. Mind sokszoros teltházzal működnek, közösen kb. 25 ezer állatot látnak el. Sajnos nincs több helyük, a kóbor állatok, kóbor állatok maradnak és az utcán szaporodnak tovább.
Az 5 alapító szervezet évente több ezer állatot ivartalanít, mint Szövetség most pályázatot hirdetünk. Lehetőséget szeretnénk adni olyan kisebb, kiemelten hátrányos területen működő szervezeteknek is, melyeknél a cselekvés egyetlen akadálya a forráshiány.

Kizárólag Magyarországon már bejegyzett civil szervezetek jelentkezhetnek, melyek alapítói céljai
között az állatvédelmi feladatok ellátása szerepel és tevékenységüket a következő vármegyékben végzik: Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye

A pályázat visszahelyezett lakossági gazdás állatok vagy kóbor, TNR programban szereplő macskák ivartalanítási költségeiben nyújt segítséget.

Pályázható összeg

• A pályázati anyagban igényelt összeg, maximum: 250.000 Ft.
• Minden szervezet egy darab pályázatot nyújthat be.
• A pályázatban lehetőség nyílik kizárólag kutya, csak macska, vagy vegyesen mindkét faj költségeire együtt költségvetést benyújtani.


A pályázat fedezete:

A pályázat fedezeti költségét 5 megyére kaptuk: Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye

A pályázatot a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány 5 millió forint támogatásból és a Miniszterelnökség Adományok után járó normatív kiegészítésen alapuló támogatás civil szervezetek részére 2023 / NEAN-KP-1-2023 című pályázatán nyert 750.000 forintból valósítjuk meg.

A teljes állatvédelem területén a megoldást a megelőzésben látjuk. Ha nincs ennyi állat (túlszaporulat), akkor nincs ennyi állatkínzás. Ha nincs ennyi kóbor állat, nincs ennyi súlyos mentendő, aminek jelentős orvosi költségei erősen terhelik az állatvédő szervezeteket. Ha kevesebb a mentés, nincsenek sokszoros teltházzal működő menhelyek. Kevesebb állomány esetén stabilabb a költségvetés, jut fejlesztésre, kötelező orvosi ellátásra, minőségi élelemre és az állatvédelem más feladataira is amire jelenleg nem (örökbeadott állatok utógondozása, lakossági szemléletformáló programok, állatkínzások felderítése… stb.)

A Szövetség működésének, történetének bemutatása:

Az Állatvédők Érdekvédelmi és Szakmai Szövetséget az állatvédelem területén aktívan résztvevő 5 szervezet alapította. A szövetség 2021.08.16 került bejegyzésre, de elnöksége már hosszabb ideje dolgozik együtt az állatvédelmi civil szektor érdekvédelmén.
Alapító tagjai: Állatmentő Szolgálat Alapítvány, Ébredő Bolygó Alapítvány, Hangya Közösség Alapítvány, Noé Állatotthon Alapítvány és a Speciális Állatmentő Egység Alapítvány. A felsorolt állatvédelmi szervezeteket olyan személyek képviselik, akik tapasztalata sok éves múltra vezethető vissza és jelenleg is napi részesei a magyar állatvédelemnek. Az alapítók összetétele és hosszú évekre visszanyúló munkássága szinte teljes egészében lefedi az állatvédelemmel kapcsolatos területeket. Úgy, mint a menhely üzemeltetés, kedvtelésből tartott állatok, gazdasági állatok, vadon élő és egzotikus fajok mentése, szaporítók feltérképezése, szaporító telepek felszámolása, kóbor állat probléma, gyepmesteri telepek és sintérvisszaélések, speciális helyzetek, mentések megoldása, sérült állatok mozgatása és az állatvédő szervezetek, állatvédők segítése, adomány szervezése és elosztása.

Minden alapító vezetőségi szervezet kiemelten kezeli az ivartalanítási programot és szerves része a mindennapi munkájának. Mint Szövetség is kiállunk az egyik legfontosabb társadalmi probléma mellett. Egyetértünk, hogy a megelőzés nyújtja a leghatékonyabb segítséget. A menhelyek tehermentesítése, a mentendő állatok számának csökkentése az egyetlen út.
Ezért hirdettük meg pályázati úton a lehetőséget, hogy más szervezeteknek is legyen lehetőségük a megelőzésre.

A TELJES PÁLYÁZATI KIÍRÁS kiírás itt tölthető le:
UJ Allatvedok Szovetsege_Ivartalanitasi palyazat 2023

A pályázat beadásához szükséges költségterv:
1sz melléklet_KÖLTSÉGTERV

A nyertes pályázó kötelező nyilatkozata:
2sz melléklet_NYERTES SZERVEZET NYILATKOZAT

A nyertes szervezet számára segédanyag (erre a pályázat kiírójának nincs szüksége):
– állattartó nyilatkozata
3sz melléklet_ÁLLATTARTÓ HOZZÁJÁRÓ NYILATKOZAT

Amennyiben nem sikerül a letöltés, drive-on is elérhető az összes szükséges anyag:
https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1S4TmaQ-gWqHZf6k7GK-Fw72lhdCnG-BE

vagy szívesen nyújtunk segítséget:
info@allatvedelemert.hu