Blog

Országos ivartalanítási pályázat 2024.

Állatvédők Érdekvédelmi és Szakmai Szövetsége – Országos ivartalanítási pályázat 2024.

 

Pályázat háttere

Ma Magyarországon az állatmenhelyek kb. 8.000 állat fogadására alkalmasak, miközben az állatvédő szervezetek gondozásában kb. 32.000 állatot látnak el. Jelenleg kb. 500.000 ezer kóbor vagy kóborló kutya és kb. 3 millió macska él közterületeken, melyeket már nem lehet elhelyezni állatotthonokban. Ezek az állatok tovább szaporodnak, mely újabb probléma forrását jelentik. Az ivartalanítás: a világon elismert megelőző program, mellyel nem csak a szaporodást állítják meg, de a gyakori ivarszervi megbetegedések elkerülésének is leghatékonyabb módja.

Az 5 alapító szervezet évente több ezer állatot ivartalanít, mint Állatvédők Szövetsége 2023 után 2024-ben is pályázatot hirdetünk. Lehetőséget szeretnénk adni olyan kisebb, kiemelten hátrányos területen működő szervezeteknek is, melyeknél a cselekvés egyetlen akadálya a forráshiány.

Kizárólag Magyarországon már bejegyzett civil szervezetek jelentkezhetnek, melyek alapítói céljai
között az állatvédelmi feladatok ellátása szerepel.

A pályázat visszahelyezett lakossági gazdás állatok vagy kóbor, TNR programban szereplő macskák ivartalanítási költségeiben nyújt segítséget.

A teljes állatvédelem területén a megoldást a megelőzésben látjuk. Ha nincs ennyi állat (túlszaporulat), akkor nincs ennyi állatkínzás. Ha nincs ennyi kóbor állat, nincs ennyi súlyos mentendő, aminek jelentős orvosi költségei erősen terhelik az állatvédő szervezeteket. Ha kevesebb a mentés, nincsenek sokszoros teltházzal működő menhelyek. Kevesebb állomány esetén stabilabb a költségvetés, jut fejlesztésre, kötelező orvosi ellátásra, minőségi élelemre és az állatvédelem más feladataira is amire jelenleg nem (örökbeadott állatok utógondozása, lakossági szemléletformáló programok, állatkínzások felderítése… stb.)

Pályázható összeg

  • A pályázati anyagban igényelt összeg, maximum: 300.000 Ft.
  • Minden szervezet egy darab pályázatot nyújthat be.
  • A pályázatban lehetőség nyílik kizárólag kutya, csak macska, vagy vegyesen mindkét faj költségeire együtt költségvetést benyújtani.

A Szövetség működésének, történetének bemutatása

Az Állatvédők Érdekvédelmi és Szakmai Szövetséget az állatvédelem területén aktívan résztvevő 5 szervezet alapította. A szövetség 2021.08.16 került bejegyzésre, de elnöksége már hosszabb ideje dolgozik együtt az állatvédelmi civil szektor érdekvédelmén.

Alapító tagjai: Állatmentő Szolgálat Alapítvány, Ébredő Bolygó Alapítvány, Hangya Közösség Alapítvány, Noé Állatotthon Alapítvány és a Speciális Állatmentő Egység Alapítvány. A felsorolt állatvédelmi szervezeteket olyan személyek képviselik, akik tapasztalata sok éves múltra vezethető vissza és jelenleg is napi részesei a magyar állatvédelemnek. Az alapítók összetétele és hosszú évekre visszanyúló munkássága szinte teljes egészében lefedi az állatvédelemmel kapcsolatos területeket. Úgy, mint a menhelyüzemeltetés, kedvtelésből tartott állatok, gazdasági állatok, vadon élő és egzotikus fajok mentése, szaporítók feltérképezése, szaporító telepek felszámolása, kóbor állat probléma, gyepmesteri telepek és sintérvisszaélések, speciális helyzetek, mentések megoldása, sérült állatok mozgatása és az állatvédő szervezetek, állatvédők segítése, adományok szervezése és elosztása.

Minden alapító vezetőségi szervezet kiemelten kezeli az ivartalanítási programot és szerves része a mindennapi munkájának. Mint Szövetség is kiállunk az egyik legfontosabb társadalmi probléma mellett. Egyetértünk, hogy a megelőzés nyújtja a leghatékonyabb segítséget. A menhelyek tehermentesítése, a mentendő állatok számának csökkentése az egyetlen út.

A TELJES PÁLYÁZATI KIÍRÁS itt tölthető le:
Allatvedok Szovetsege_Orszagos Ivartalanítási pályázat 2024

Pályázati jelentkezési űrlap:
https://forms.gle/3VLyULsaWu4QCQig6

A pályázat beadásához szükséges költségterv:
1sz melléklet_KÖLTSÉGTERV

A nyertes pályázó kötelező nyilatkozata:
2sz melléklet_NYERTES SZERVEZET NYILATKOZAT

A nyertes szervezet számára segédanyag (erre a pályázat kiírójának nincs szüksége):
– állattartó nyilatkozata
3sz melléklet_ÁLLATTARTÓ HOZZÁJÁRÓ NYILATKOZAT

Amennyiben nem sikerül a letöltés, drive-on is elérhető az összes szükséges anyag:
https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1-C8zc_3LECSWin1UdEEHcsXveOyVitkc

 

vagy szívesen nyújtunk segítséget:
info@allatvedelemert.hu