Blog

Élelemlehetőségek menhelyeknek

Összegyűjtöttük a fellelhető menhelyek számára kedvezményes ÉS jobb minőségű tápokat. Nagylétszámú menhelyek, vagy szegregációs telepeken található kutyák etetésénél a mennyiség döntő tényező, de fontos, hogy ne fűrészport kapjanak.

Zooplus.hu

10% kedvezményt adnak 29 500 Ft feletti rendelés esetén a közhasznú szervezeteknek egy külön regisztrációt követően. Pár napos e-mailes egyeztetés után megadták a kedvezményt.

https://www.zooplus.hu/info/legal/animalcharity

 

Fer-Dog

Táp neve: Fer-Dog Crok táp
Kb. ár: kb. 320 Ft/kg kiszállítással együtt
Elérhetőség: Rimóczi Tamás 06-20-533 8610

Infók: 2020-ban tőlük rendeltünk. Magyar gyártású, nagyon rugalmas, gyors, számlaképes és korrekt forgalmazóval. Szállítás benne van az árban, az ország minden megyéjébe mennek min. kéthetente. Más tápokat is gyártanak, de ár/érték arányban ez nagyon jó. Sajnos 2021-ben megváltozott a szemek mérete és összetétele is. Voltak menhelyek akik panaszkodtak, mások még mindig elégedettek.

Amiket még próbáltunk a Fer-dogtól:

Panzi 1240q kutyakonzerv: 350ft/db
Panzi 400q cicakonzerv: 160ft/db.

Salamon Kft.

Táp neve: Flamo
Kb. ár: Kb. 330 Ft/ kg kiszállítással együtt Újfehértótól 150 km távolságig, messzebbre kicsit több.
Elérhetőség: Salamon János – 06-20-942 8981 www.flamo.hu (Újfehértó)

Infók: Sok menhely dicséri a tápjukat, mi most kezdtünk velük dolgozni. A junior nem az erősségük.

Kollmax Kft.

Táp neve: Dorty
Kb. ár: Kb. 330 Ft/ kg kiszállítással együtt
Elérhetőség: www.dorty.hu rendeles@kollmax.eu (Pécs)

Infók: Sok menhely dicséri a tápjukat. 3 raklaptól ingyen szállítanak, ami olyan 400.000 Ft-nak felel meg. Kisebb mennyiséget is szállítanak, egyeztetni kell.

Prim-a-Vet Kft.

Táp neve: Nagyon sok termékük van, kérjetek árlistát. A legolcsóbb termékük a Repeta táp.
Elérhetőség: https://www.tolnagro.hu/teruleti_kepviseloink/

Infók: Az egyik legolcsóbb lehetőség. Nagyon sok termékük van, hetente járják a megyéket. A mi tapasztalatunk, hogy néha több hétig is eltart a kiszállítás, de lehet a nagy tétel miatt volt. Sokan meg vannak elégedve a Repeta táppal, vannak akik nem kérték. Érdemes velük is kapcsolatba lenni, mert állategészségügyi termékeket, gyógyszereket is forgalmaznak és ha tudtok receptet íratni, akkor kedvezményesen lehet hozzájutni. Kérjetek be árlistákat élelemre és gyógyszerekre is. Érdemes a szállítási költséget egyeztetni, mert nem minden terméktípusra van és van kg korlát is.

Amit mi szoktunk tőlük és nem volt vele gond:

  • Repeta Classic dog marha 1240g– 290 Ft/konzerv
  • Repeta Selection Kutyatáp – bárny ízű – 1919 Ft / 10 kg

 

Alpha-Vet:

Mi nem vagyunk kapcsolatban velük. Több szervezet külön kérte, hogy az ő legolcsóbb tápjukat ne, mert nem eszik a kutyák. Nincs tapasztalatunk, mi a fenti lehetőségekkel le tudtuk fedni az Élelemhiány felhívásunkra jelentkező szervezetek igényeit.

Grandopet.hu:

Konzervből nekünk grandopet.hu vált be a legjobban ár/érték/minőség árban: 1-2 hetet számoljunk a szállításra (nem volt szállítási költség)

 

Nagyáruházak:

Lidl, Aldi, Tesco esetében van lehetőség, hogy a boltvezetővel egyeztetve nagyobb mennyiséget (pl. raklapokkal) berendeljenek és raktárról tudjátok elhozni. Ez boltvezető függő, először furcsállják, de azért meg lehet őket győzni, hogy mindenkinek jobb ha nem a polcok vannak naponta lefosztva.

  • Aldi: Dog Food 240 Ft/kg (a pirosat jobban szeretik),
  • Lidl: Mindkettő normál minőség: Orlando 245 Ft/kg körül, Bellosan 200 Ft/kg kb.
  • Tesco:  (Brunos 200Ft/kg – ezt kevésbé szeretik a kutyák!)

 

Alábbi cégektől kaptunk kérésre nagykereskedelmi árat: